неделя, 9 октомври 2011 г.

Спанак с ориз


Необходими продукти:-за 4 порции.

Спанак -500гр.
150гр. ориз.
Кашкавал-100гр.
1 пресен домат или 3 с.л.домати от буркан.
Олио-3-4с.л.
Джоджен.
Сол.
Черен пипер.

Начин на приготвяне:

Подсолете един литър вряща вода и бланширайте спанака.След това го отцедете и оставете да изстине.Нарежете го на дребно.Сварете ориза в студена вода докато стане готов.Прецедете го добре и докато е топъл го поръсете с черен пипер.Загрейте олиото в тиган и заедно с добре изцеденият спанак при непрекъснато бъркане за около 10на мин. го запържете.Прибавете към него сухия джоджен и доматите.Вземете малка тавичка или тенджерка от йена и наредете половината от спанака като ред.Върху него разпределете ориза като равномерен пласт.Най-отгоре поставете останалата част от спанака.Настържете кашкавала на едро и го поръсете от горе.Ястието се запича около 20мин.,за да се зачерви добре кашкавала и да добие вид.Ястието се прави без месо,но ако желаете можете да добавите и 100гр.шунка към ориза и споделете кой от двата начина ви харесва повече.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

BlogCatalog Web Statistics