неделя, 9 октомври 2011 г.

Кокошка с джанки

Рецепта на деня

Необходими продукти:

Пилешко месо-1кг
Джанки-700гр
Масло-100гр
Брашно-20гр
Червени домати -150-200гр
Половин глава лук
връзка копър
1ч.л.черен пипер
1/2ч.л.червен пипер


Начин на приготвяне:


Нарежете  месото на парчета и го запържете леко във  маслото.Нарежете лука и доматите, посолете и ги добавете към месото.Разтворете брашното в малко вода и полейте сместа.Поръсете с червен пипер(можете да използвате и лют ако обичате пикантно) и го оставете да ври на котлона докато се свари месото.Измийте добре джанките и ги изчистете от костилките.Добавете ги малко преди да приключите с готвенето.Нека да се варят с месото не повече от 10 мин.Преди да сервирате поръсете с черен пипер и от нарязаната връзка с копър за да е по вкусно.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

BlogCatalog Web Statistics