неделя, 2 октомври 2011 г.

Мързелива мусака.

Необходими продукти:-за 4порции
около 1кг картофи
хамбурски салам 200гр или 2 бр македонска наденица
4-5яица
5с.л.олио
сол
чубрица
150-200гр сирене

Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете картофите,поставете ги в избраната от вас тава и ги овкусете с чубрицаата и солта.Добавете олиото и 1/2ч.ч. вода.Объркайте ги добре и ги поставете в предварително загрята фурна да се пекат при 200С около 25-30мин.През това време нарежете салама(наденицата)на кубчета.След като картофите се зачервят поставете върху тях натрошеното сирене и кубчетата колбас и отново поставете във фурната за 15 мин.Извадете тавата и на произволно място счупете яйцата като на очи.Ако желаете можете да си оформите предварително малки гнезда в които да поставите яйцата.Поставете отново във фурната докато се запекът(забулят)яйцата.Поднесете готовата мусака още докато е топла.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

BlogCatalog Web Statistics