сряда, 5 октомври 2011 г.

Картофени кюфтета с кренвирши

Необходими продукти:
Около 1 кг картофи
3-4 яйца
1 кренвирш
1 стрък лук-зелен
40гр масло
олио
брашно (с което ще панирате)
чубрица
малко индийско орехче

Продукти за соса:
краве сирене-100гр
250мл прясно мляко
1ч.л.горчица
1с.л.брашно.
малко масло

Начин на приготвяне:
Обелете  и нарежете картофите,след това ги сварете добре.През това време нарежете
на много  ситно кренвирша и зеления лук.Намачкайте добре вече сварените картофи и към тях добавете кренвирша,лука,маслото,яйце-1бр и подправките.Разбъркайте добре получената смес и я оставете да изстине.Вземете друг съд и разбийте останалите яйца.
Намокрете си добре ръцете и започнете да оформяте кюфтета от получената смес.Последователно ги овалвайте първо в брашно ,а после в яйцата.Пържете ги в предварително загрято олио по възможност равномерно и от двете страни.
За да приготвите соса запържете брашното в масло и добавете горчица.След като разбиете добре с тел,махнете от котлона.Добавете постепенно прясното мляко като внимавайте да не се пресече!Когато добавите цялото мляко,намачкайте сиренето и го прибавете към сместа.Сложете го обратно на котлона и го оставете да кипне. Бъркайте го внимателно докато се сгъсти.Можете да полеете кюфтетата с вече готовия сос и да ги сервирате.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

BlogCatalog Web Statistics