вторник, 4 октомври 2011 г.

Мусака

Необходими продукти и съставки:
Около 1кг картофи
1-2глави лук
400-500гр кайма
3-4 скилидки чесън
2-3домата
1морков
60мл олио(зехтин)
черен и червен пипер
сол
няколко стръка магданоз

За приготвяне на заливката:

Половин  кофичка кисело мляко(200мл)
2с.л.брашно
1яйце

Начин на приготвяне:
Нарежете на дребно лука и моркова и ги задушете в олио.
Размесете и добавете каймата,чесънът и доматите се нарязват на ситно(може и настъргани)и всичко се задушава.Обелете и нарежете на малки кубчета картофите.Вземете тавата която ще използвате и изсипете в нея нарязаните картофи и сместа от кайма,лук,моркови и домати.Добавете подправки на вкус и  нарязан на ситно магданоз.Залейте с малко вода-колкото да се покрият картофите.Печете в предваритекно загрята фурна на 250С около 40мин докато се зачерви.Междувременно разбийте яйцето и киселото мляко заедно с малко брашно, за да приготвите заливката.Залейте мусаката с полученото и запечете до зачервявяне на заливката.
Мусаката се сервира гореща като към нея по желание може да добавите и кисело мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

BlogCatalog Web Statistics