неделя, 27 ноември 2011 г.

Телешко месо със спанак



Необходими продукти:
300гр.обезкостено телешко месо
250гр спанак
2 скилидки чесън
1/2 чаена чаша кисело мляко
40гр.краве масло
2 яйца
галета
копър
сол

Месото и чесънът се смилат 2-3 пъти.Спанакът се задушава в подсолена вода около 15мин.Смляното месо се омесва с няколко лъжици кисело мляко и едно яйце.Прибавя се галета до получаване на необходимата твърдост.Спанакът се отцежда от водата и се нарязва на ситно.Смесва се с киселото мляко и се добавя ситно нарязан копър.Към получената смес се добавя ситно нарязан копър.Към получената смес се добавя разбитото яйце.В намазана с масло тавичка се излива половината от млечната смес.Върху нея се поставят плоски парчета от каймата с желана форма и дебелина  около 1/2 см.Заливат се с останалата млечна смес,и отгоре се наръсва с разтопеното краве масло.Запича се във фурна на умерена температура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

BlogCatalog Web Statistics