понеделник, 21 ноември 2011 г.

Палачинки с пилешко месо и спанак





Необходими продукти

за палачинките:
100мл.прясно мляко,
50мл.газирана вода
60гр. брашно
1 яйце
1с.л.олио
сол
20гр.краве масло
за плънката:
250гр.варено месо от пиле
400гр.спанак
150гр.домати
2с.л.сметана
80гр.кашкавал
2 яйца
2с.л.брашно
40гр.краве масло
олио
сол

Спанакът се почиства,измива се и се сварява в подсолена вода.В сгорещеното олио и кравето масло брашното се запържва до златист цвят.Разрежда се с част от спаначения бульон и се бърка непрекъснато.Прибавя се сметаната и се разбърква до получаване на гъста смес.Отстранява се от огъня и се оставя да изстине.Жълтъците се отделят от белтъците,разбиват се добре и се прибавят към горната смес.Отцеденият спанак се нарязва на ситно.Доматите се обелват и също се нарязват на ситно.В сгорещено олио се запържват спанакът и доматите и се добавят към първата смес.Разбъркват се.Пилешкото месо се накълцва на ситно и се добавя към сместа.Половината от кашкавала се настъргва и заедно с разбитите на сняг белтъци също се добавя.От посочените продукти се разбива палачинково тесто и в намазан с олио тиган се изпичат палачинки,които се намазват с кравето масло.Готовата смес се разстила в върху изпечените палачинки .Прегъват се на две,подреждат се в тавичка,предварително намазана с мазнина,и се поръсват с останалия кашкавал.Запичат се в умерена фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

BlogCatalog Web Statistics