неделя, 13 ноември 2011 г.

Тестени "лодки"с кайма


Топло предястие.

2ч.ч.брашно
1ч.л сол

за плънката:
500гр кайма
1 глава лук
1/2ч.л.смлян черен пипер
1с.л.ситно нарязан магданоз
1.ч.л.ситно нарязан магданоз
1ч.л.стрита суха чубрица
2с.л.олио
пилешки бульон

Замесваме обикновено тесто от брашното,солта и вода,колкото поеме.Разточваме дебела кора,която нарязваме на квадратчета със страна 10см.Приготвяме смес от каймата,нарязания на ситно лук,черния пипер,магданоза и чубрицата.Запържваме сместа в олиото и с нея пълним "лодките",направени от квадратчетата тестена кора.Нареждаме ги в тава и печем в умерена фурна,докато тестото и каймата придобият кафеникав цвят.След това наливаме в тавата пилешки бульон докато течноста стигне до 2/3 от височината на "лодките".Допичаме в умерена фурна,докато бульонът се изпари.Поднасяме ги с кисело мляко,смесено със счукан чесън на вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

BlogCatalog Web Statistics