четвъртък, 17 ноември 2011 г.

Оссо буко


Продукти:

1килограм телешки джолан,нарязан на парчета
1 глава лук,нарязан н а ситно
2 моркова,нарязани на кръгчета
2 месести домата,обелени и нарязани на кубчета.
3ч.л.брашно
4с.л.зехтин или олио
125мл бяло сухо вино
1с.л.доматено пюре
2с.л.нарязан на ситно магданоз
1 скилидка чесън,нарязана на ситно
1ч.л. настъргана кора от лимон
сол,черен пипер на вкус

Месото се измива и е подсушава.Овалва се в брашното и се изпържва от двете страни в загрятата мазнина.Изважда се и е поръсва със сол и пипер.В останалата мазнина се запържват лука и морковите.Когато придобият златист цвят,към тях се прибавят доматите.Виното се смесва с доматеното пюре и се прибавя към месото.Всичко заедно се задушава 50мин. на тих огън.Когато месото е готово,се прибавят магданозът,лимоновата кора и чесънът.След 10мин.ястието се отстранява от огъня.Сервира се с ориз и сирене пармиджано.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

BlogCatalog Web Statistics