сряда, 9 ноември 2011 г.

Шишчета от агнешко месо

Лятото - вечният гастрономически празник! Трапеза на свеж въздух с барбекю - какво друго може да бъде по-вкусно? В нашия специален раздел на скара - колекция от най-оригиналните рецепти.

Необходими продукти:

агнешко месо (плешка) 2-3 кг
За маринатата:
1 кг зрели домати
200 г лук
3 скилидки чесън
1 чаена лъжичка семена кориандър
1 бр. червен пипер
150 мл растително масло
смлян черен пипер

Нарежете агнешкото месо на големи кубчета - така барбекюто(шашлика)ще бъде по сочен. Пуснете всички съставки на марината през месомелачка, след това добавете маслото. Месото се маринова със сместа за 3-4 часа. Нанижете месото на шишчета и печете шишовете от агнешко месо докато станат готови за ядене(както ги обичате).

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

BlogCatalog Web Statistics