вторник, 22 ноември 2011 г.

Пълнен бифтек от пилешко месо

Необходими продукти:
400гр. бяло пилешко месо
80гр.пилешки дреболии
80гр пушени свински гърди
80гр.гъби
40гр.сварен ориз
1 ябълка
1/2 винена чаша бяло вино
20гр.краве масло
лимонов сок
черен пипер
сол

Пилешкото месо се почиства от кожата и се обезкостява.Поръсва се с черен пипер и се напръсква с виното.Дреболиите се сваряват в подсолена вода и се накълцват на ситно.Оризът се задушава в сгорещеното масло и се смесва с дреболиите.Гъбите се накълцват на дребно,ябълката се настъргва на едро ренде,предварително обелена и почистена от семето.Пушените гърди се  нарязват на кубчета.Гъбите,ябълките и пушените гърди се прибавят към дреболиите и ориза.Посоляват се,поръсват се с лимонов сок и се разбъркват.Пилешките филета се разрязват на две парчета.Слага се плънката върху едното и се покрива с второто парче.Така подготвените бифтеци,се завиват във фолио.След това се подреждат в подходящ съд и се запичат в умерена фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

BlogCatalog Web Statistics