събота, 12 ноември 2011 г.

Черна боб чорба от Турция



Състав

2 червени лука,
2 с.л. екстра чист зехтин
3 средни моркови, нарязани на големи парчета
4 скилидки чесън,смачкани добре
1 супена лъжица брашно
1 килограм черен боб, добре измит и изцеден
2 пушени пуешки бутчета
3 / 4 чаена лъжичка червен пипер
сол и прясно смлян черен пипер
1 / 2 чаша нарязан пресен магданоз
Заквасена сметана и / резанчета лимон, за гарнитура (по избор)

Начин на приготвяне:

Отделете си половин глава лук и го оставете на страна.Загрейте зехтина в голям тиган на средно висока температура. Добавете нарязания на ситно лук, моркови и чесън, поръсва се с брашното и варете, като се разбърква, докато леко покафенеят, на всеки 5 минути. Прехвърлете сместа от тигана в тенджера и продължете готвенето на бавен огън. Добавете боба, пуешкото бутче, подправките, червен пипер и 8 чаши вода. Покрийте и варете на слаб котлон няколко часа.
Извадете бутчетата и настържете месото.Вземете около 2 чаши фасул от кухненската печка и пасирайте до гладка смес. Върнете боба и пуешкото месо в супата. Подправете със сол и черен пипер.

Направете на кайма запазения 1 / 2 глава лук.С черпак поставете супата в чаши(или купички) и отгоре поръсете с магданоз и накълцания лук. Гарнира се със сметана, ако желаете.

На порция: Калории 487 Мазнини 12 гр (наситени 3 грама); Холестерол 64 мг Натрий 936 мг; Въглехидрати 57 гр; Fiber 20 грама; Протеин 8 грама

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

BlogCatalog Web Statistics