сряда, 16 ноември 2011 г.
Подлучени яйца
Продукти:
4 яйца
1/2 пакетче краве масло
1 глава чесън
щипка сол
Яйцата се варят 5 минути и се обелват,докато са топли.Маслото се разтопява в дълбок съд и се слагат яйцата.Похлупват се и се пържат 3 минути,като от време на време съдът се разклаща;огънят не трябва да е много силен,за да не прегори маслото.Яйцата се изваждат и се разрязват на две.Нареждат се в чиния и се посоляват.В мазнината се поставят ситно нарязаният чесън,солта и 2 супени лъжици вода и се пържи две минути.Яйцата се заливат с тази смес.При сервирането може да се залеят с кисело мляко.По желание се поръсват с черен пипер.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.