сряда, 14 декември 2011 г.

Агнешки шиш кебаб с гъби-по Смолянска рецепта

Необходими продукти: 

агнешко месо 1 кг
пиперки 250 гр.(4-5 бр.)
пресни гъби 250 гр.(1 и 1/2 чаени чаши)
сол
червен и черен пипер на вкус

 
Начин на приготвяне:
 

Месото се нарязва на по-дребни парчета, посолява се, поръсва се с червения и черния пипер и се разбърква.
Пиперките се почистват от дръжките и семето и се нарязват на парчета.
Гъбите се почистват добре и се измиват.
На дървен шиш се нанизват последователно месо, гъба, пиперка, месо и т.н.
Пекат се на жар, като шишът се върти бавно.
Поднасят се с прясна салата.

Време за приготвяне: над 2 часа

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

BlogCatalog Web Statistics