събота, 24 декември 2011 г.

Коледен календар

Продукти:
брашно тип 500-375 гр

захар -70гр
мед 180гр
яйчен жълтък 2бр.
бакпулвер-1/2пак.
канела на прах-2/3пак.
ванилия-1пак.

Приготвяне:

1. Затоплете меда и захарта, докато захарта се разтопи
2. Разбъркайте брашното, бакпулверa, солта, канелата и ванилията с 6-8 супени лъжици вода
3. Прибавете меда със захарта и омесете тесто
4. Разточете го на кора с дебелина около половин сантиметър
5. С помощта на шаблон изрежете елха, която разделете на 24 части
6. Поставете я върху намазнена тава
7. Отгоре я намажете с разбит жълтък 8. Печете в предварително загрята фурна (200 градуса) около 10-15 минути
9. Украсете със захарна и шоколадова глазура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

BlogCatalog Web Statistics