неделя, 11 декември 2011 г.

Продукти за красива кожа и хубост

Зехтин
Той е много полезен за сухата кожа. Мастните киселини, съдържащи се в тази мазнина, правят кожата гладка и еластична. Достатъчно е веднъж в седмицата да намажете цялото тяло с малко зехтин и ефектът ще е като от почистващи и хидратиращи козметични продукти. Морков. Полезен е за кожата, която се лющи. Ако е суха, със зачервявания и алергични обриви това е знак за липса на витамин А. Той се съдържа в немалки количества в морковите. Достатъчно е дневно да изяждате по един морков, не повече. Защото от прекомерната употреба на оранжевия зеленчук кожата добива жълтеникав оттенък.
Месо
То съдържа много белтъчини. Тонусът на кожата се губи ако я лишите от него. При повяхнала кожа е необходимо да се яде не по-малко от150г месо на ден.
Грейпфрут
Този плод е шампион по съдържание на витамин С, при чийто недостиг се забавя кръвообращението и се повишава чувството за умора. Желателно е да се изяжда по половин грейпфрут на закуска и до обяд да се изпива чаша сок.
Овесени ядки В зърната на овеса се съдържат различни микроелементи, витамините А, В и РР, органични киселини, калций и калий. От овесените ядки може да си направите "каша на красотата". Тя придава на кожата блясък, а тенът на лицето изсветлява. По-често яжте овесени ядки и никога не ще имате слаба коса и чупещите се нокти.

 Материалът е от Снежи Станева

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

BlogCatalog Web Statistics