сряда, 7 декември 2011 г.

Кюфтета с бял сос




Необходими продукти:-за 4 порции.
Кайма 250 грама (смес).
Смляно пилешко или пуешко месо-350гр.
Олио-50мл.
Брашно-2с.л.
1 не много голяма глава червен лук.
1 лимон.
1ч.л.чубрица.
Черен пипер-10на зърна.
Магданоз.
Сол.
Начин на приготвяне:
Смесете каймата и смляното месо и ги разбъркайте.Нарежете на много ситно лука,поръсете го със сол и го смачкайте с ръка за да пусне сок,след това го прибавете към месото.Счукайте черният пипер и го добавете заедно с чубрицата и нарязания магданоз.Омесете добре каймата и започнете да оформяте кюфтетата като от това количество трябва да получите около 12 кюфтета.Вземете тенджера(по възможност-по тясна и висока)и налейте вода колкото да покрие кюфтетата.Оставете водата да кипне и я посолете.Оваляйте кюфтетата в брашно и ги пускайте едно по едно във врящата вече вода.При отворен капак  варете около 30 мин.След като кюфтетата се сварят вземете олиото (50мл) и заедно с 2с.л.брашно го запържете докато брашното придобие златист цвят.Свалете тигана от огъня и с черпак при непрекъснато бъркане добавете от бульона на кюфтетата.След това изсипете соса обратно при кюфтетата.Изцедете половин лимон и го прибавете към бульона(соса).Ако сметнете за необходимо може и да го посолите.Това е:лесно и вкусно.Поднесете в плитки чинии гарнирано с резен лимон или кисела краставичка нарязана на лентички.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

BlogCatalog Web Statistics