събота, 3 декември 2011 г.

Пълнен шаран с орехи и гъби

Необходими продукти:

1 шаран-около 2килограма
2 глави кромид лук
3-4 домата
100гр.орехови ядки
100гр.гъби
100мл.бяло вино
125гр.масло
10 зърна черен пипер
1/2 връзка магданоз

Шаранът се почиства,измива се и се поръсва със сол и счукан черен пипер.Нарязаните на ситно лук и гъби се задушават в част от мазнината.След това към тях се прибавят 1/2 от доматите,нарязани на ситно,смлените орехови ядки ,ситно нарязаният магданоз,няколко зърна черен пипер,виното и сол на вкус.С така приготвената смес се напълва шаранът,зашива се и се поставя в намазана с масло тавичка.Покрива се с нарязаните на едри парчета останали домати и се полива с остатъка от маслото и 1/2 чаша вода.Пече се в умерена фурна 1ч.-1,30ч.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

BlogCatalog Web Statistics