неделя, 22 януари 2012 г.

Шоколадово-кафеен мус

Продукти:

300 гр черен шоколад
100 мл кафе
100 мл течна сметана /40% масленост/
3 жълтъка
5 с.л. захар

Приготвяне:

Изсипваме готовото кафето в малка тенджера.
Добавяме начупения шоколад и го разтопяваме на слаб огън.
Махаме съда от огъня, оставяме да се охлади леко и добавяме  жълтъците един по един при непрекъснато бъркане.
Разбиваме сметаната със захарта и смесваме с шоколадовата смес.
Разливаме във формички и оставяме да се стегне за няколко часа.
Сервираме поръсен с начупен шоколад или бишкоти.

* По лек на вкус ще бъде ако вместо сметаната разбиете белтъците на сняг и добавите тях към муса.
** Мусът може да се напарави в комбинация от двете съставки, разбита сметана и белтъци на сняг, по-вкусен и пухкав става.
източник:/salted lemons/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

BlogCatalog Web Statistics