понеделник, 2 януари 2012 г.

Запеканка с колбас и кашкавал

 Необходими продукти:
картофи - 1 кг
праз - 1 стрък
колбас - 500 г кренвирши, вурстчета или наденички
кашкавал - 300 г
прясно мляко - 100 мл
сметана - 2 с.л. заквасена
сол
черен пипер
риган - сух

Начин на приготвяне:
Обелете картофите, нарежете ги и ги сварете до полуготовност в подсолена вода. Отцедете ги и ги прехвърлете в намазнена тава, като ги посолите.
Колбаса нарежете на колелца и го запържете с 2 с.л. мазнина за кратко заедно с накълцания едро праз. Долейте разбитите заедно прясно мляко и сметана, овкусете соса със сол, черен пипер и риган и добавете малки кубчета кашкавал (около 150 г).
Прехвърлете всичко при картофите, разбъркайте ги заедно в тавата, поръсете с останалия настърган кашкавал и сложете да се пече за 10-15 минути или докато хване апетитен загар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

BlogCatalog Web Statistics