събота, 14 януари 2012 г.

Салата Опашката на пауна

Необходими продукти:
  • 1 бр. патладжан
  • 50 г твърдо сирене
  • 1-2 скилидки чесън
  • майонеза
  • брашно за панировка
  • олио за пържене
За украсата:
  • 1 бр. краставица
  • 1-2 бр. домати
  • 10-15 бр. черни маслини без костилки
Начин на приготвяне:
Патладжанът се нарязва на елипсовидни филийки, които се посоляват. След 20-30 минути се изплакват добре със студена вода, изсушават се, овалват се в брашно и се запържват от двете страни (може и да се запекат във фурната). Сиренето се настъргва на ситно ренде. Чесънът се смачква на пюре. Смесват се с майонезата. Със сместа се намазват горещите кръгчета патладжан. По желание може да се запекат за още няколко минути. Всяко кръгче патладжан се украсява с елипсовидно отрязано кръгче от краставицата и половинка маслина, сложени в долния му край, а в горния край се поставя дъга от домат. Подреждат се върху блюдо във вид на опашката на паун. Подреждането на опашката започва от горния край на платото и всеки следващ ред застъпва по-горния.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

BlogCatalog Web Statistics