сряда, 18 януари 2012 г.

Домашни бишкоти

Необходими продукти:
3 яйца
75 г. брашно
100 г. пудра захар
Допълнително: пудра захар за поръсване.
 
 
Начин на приготвяне:

Белтъците и жълтъците се разделят в два отделни сухи съда. Белтъците се разбиват на твърд сняг с половината от захарта, а жълтъците - на пухкав крем с останалата захар. Към този крем постепенно се прибавят разбитите белтъци и пресятото брашно с внимателно разбъркване до получаването на хомогенна гладка смес. Тази смес се пълни в пош и върху хартия за печене се шприцоват бишкотите. Вече споменах, че за да се получат еднакви е хубаво да си разграфите хартията с молив от обратната страна. Не ги шприцовайте много нагъсто, защото се надуват и може да се залепят. Може да ги направите прави или с удебелени краища като осморки, въпрос на предпочитания. Може също така да ги направите и по-тънички, както направих аз, но ако ви трябват за някой десерт по-добре си ги направете по-големи. След като всички бисквитки са шприцовани се поръсват обилно с пудра захар. Изчаква се малко, около минутка и се поръсва втори слой. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване и след като се извадят отново се поръсват хубаво с пудра захар и се оставят да изстинат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

BlogCatalog Web Statistics