неделя, 2 октомври 2011 г.

Шоколадов кейк с круши

Необходими продукти:-за 5 порции

3-4 средно големи круши
1 шоколад(100гр)
50гр смлени лешници
50гр брашно
3-4с.л. какао
100гр масло
3-4 яйца
захар 1ч.ч.
1ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:

В Касерола(това е съд за десерти и сладкиши) изсипете 5-6с.л захар, залейте с 2ч.ч вода и изчакайте да заври.Почистете крушите от семето и ги нарежете на осминки,добавете ги към водата и изчакайте докато кипнат.След това ги махнете от котлона и ги оставете захлупени около 15мин за да омекнат.В отделна купичка смесете какаото,бакпулвера,брашното и лешниците.Разстопете шоколада на водна баня.В купа с миксер разбийте маслото и захарта за около минута.Добавяйте яйцата едно по едно и отново разбийте добре,добавете и разстопения шоколад както и сместа от брашно и какао.Вземете шпатулка и разбъркайте добре.Поставете полученото в кръгла форма(22см)покрита предварително с хартия за печене и върху сместа(тестото)подредете крушите в кръг.В предварително загрята фурна печете на 180С за около 40мин.Охладете добре кейка,нарежете го на порции и можете вече да му се насладите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

BlogCatalog Web Statistics