четвъртък, 13 октомври 2011 г.

Агнешка супа със спанак

рецепта:

Необходими продукти:

2 агнешки главички.
спанак-500гр.
кромид лук-1глава.
1с.л.брашно.
1ч.л.червен пипер.
растително масло-80мл.(8с.л.)
1 яйце.
1/2 чаена чаша кисело мляко.
сол и черен пипер на вкус.

Измийте и почистете добре агнешките главички и ги залейте с студена вода 6 чаени чаши посолете ги  и ги сварете н умерен огън. Нарежете на ситно  мозъка езика и месото и ги върнете обратно  в бульона.Добавете  спанака като предварително сте го нарязали на дребно.Задушете дребно нарязаният лук в мазнината и разредете брашното и червеният пипер с малко бульон като след това го изсипете обратно в супата. Нека супата да се вари  поне още 10-20 минути, и я застройте с яйцето и киселото мляко.След това поднесете. като можете да я поръсите с черен пипер на вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

BlogCatalog Web Statistics