петък, 30 септември 2011 г.

Макарони на фурна с кайма

Необходими продукти:
1 пакет с макарони(250гр).
400-500гр кайма или смляно месо.
1 глава кромид лук.
200мл доматено пюре или доматен сок.
100гр настърган кашкавал.
2сл зехтин или олио.
черен пипер.
сол.
Ако го искате малко по пикантно можете да използвате и малко счукан чесън.
Начин на приготвяне:
Сварете макароните в подсолена вряща вода.
Нарежете лукът на ситно и го запържете заедно с каймата,посолете на вкус, добавете доматения сок(пюре) и черния пипер.Към сварените вече макарони добавете получената смес и разбъркайте добре.Вземете тавата за печене която смятате да използвате и изсипете всичко вътре в нея.Печете в предварително загрята фурна 15-20 мин.Малко преди да извадите готовото ястие поръсете с настърган кашкавал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

BlogCatalog Web Statistics