четвъртък, 29 септември 2011 г.

Макарони на фурна със сирене,яйца и захар.

Необходими продукти:
1 пакет макарони по избор(мидички или обикновенни).
1 ч.ч. захар.
300-400гр захар.
1/3 масло или малко олио.
1 литър прясно мляко.
4бр яйца.
1-2 пакетчета с ванилия.
300-400гр обезсолено сирене.

Начин на приготвяне:
Сложете макароните да се варят във вряща вода за около 10на минути заедно с 2-3с.л.олио,след това ги махнете от котлона и ги поставете под студена течаща вода за да  се охладят.Отцедете водата(можете да използвате гевгир).За да не се залепят една за друга можете да ги залеете с малко олио и да ги разбъркате внимателно.Макароните се поставят в предварително намазнена тава с масло или олио.
Приготвяне на заливката:
Вземете  дълбок съд и разбийте в него прясното мляко,яйцата,захарта и ванилията.Хубаво е да се разтвори захарта изцяло.
Натрошете хубаво сиренето с вилица и го смесете добре с макароните. Изсипете внимателно заливката и разпределете  получената смес равномерно по дъното на тавата след като я разбъркате внимателно.Поставете макароните в силна( 200градуса)предварително загрята фурна.Печете 40-60мин докато се получи коричка и златисто кафяв цвят.Можете да ги консумирате както топли така и охладени.По ваше желание можете да ги поръсите допълнително със захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

BlogCatalog Web Statistics