неделя, 25 септември 2011 г.

Лазаня с пилешко, гъби и зеленчуци

Продукти:
1 опаковка кори за лазаня.(разбира се можете и сами да си ги приготвите по желание)
Настъргано сирене(или кашкавал)по избор-препоръчвам пармезан.

за плънката:
400-500гр пушено пилешко нарязано на дребно или пилешка кайма
нарязана на дребно 1 глава лук
150-200гр гъби
30-40гр масло
3 домата нарязани
4 супени лъжици доматено пюре
1 червена чушка, нарязана на шайби
250 грама броколи (или спанак)
щипка сух босилек
150 мл сметана
щипка сух риган
Начин на приготвяне:
 -Разтопете маслото.Запържете добре пилешкото,лука и гъбите за около 5мин на средно силен огън докато гъбите се запържат. След това добавете доматеното пюре, доматите,чушката и ригана. Разбъркайте сместа 3 – 4 минути и прибавете 150 мл вода. Затворете съда с капак и оставете на намаления котлон сосът да поври за 15-20 мин.Не забравяйте да разбърквате от време на време. Подправете със сол и пипер.
-През това време потопете за малко корите за лазаня във вряща вода или ги пригответе както е показано на опаковката.
- Отделно  задушете броколите (или спанака), и после ги добавете в получилия се сос. 
-Покрийте дъното на намазнената тава за печене с кори от лазаня и изсипете част от соса за да ги покрие напълно. Покрийте сместа с още кори и направете втори ред от плънката. Отгоре покрийте с още кори до изчерпване на сместа или корите..
-С лъжица разнесете равномерно сметаната върху корите и сложете настъргания кашкавал(сирене).
-Поставете върху тавата алуминиево фолио и запечете лазанята за 30 минути на 180градуса .След това отстранете фолиото  и допечете ястието докато се запече  кашкавала.
Сервирайте докато лазанята е още топла, към нея можете да добавите и една бутилка Мерло. Това вино върви не само с яденето, но и със сезона.
Допълнителна информация:
В България незнайно защо лазанята не е от най-популярните ястия.Интересно защо?Може би защото все пак сме българи и предпочитаме....баница!Но изборът все пак си остава ваш!Различното не винаги е лошо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

BlogCatalog Web Statistics