- картофи - 500 г
- краставици - 350 г стерилизирани
- моркови - 200 г
- магданоз - 100 г корени + 1/2 връзка
- лук - 150 г кромид
- спанак - 300 г
- киселец - 300 г
- масло - 150 мл или олио
- сметана - 200 г
- копър - 1/2 връзка
- сол - на вкус
Задушете в част от маслото/ олиото ситно нарязаните лук, моркови и корени магданоз. Разредете след като поомекнат с 3 л вряла вода и оставете да ври на слаб огън.
Прибавете нарязаните на кубчета картофи, а след около 15 минути сипете и нарязаните на жулиени кисели краставички.
Отделно нарежете на ивички киселеца и спанака и ги сварете в друг съд, прецедете ги и ги сложете в супата.
След още няколко минути сипете и сметаната, разбъркайте и свалете от котлона. Поръсете с накълцани магданоз и копър.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.