- 1 бр. патладжан
- 50 г твърдо сирене
- 1-2 скилидки чесън
- майонеза
- брашно за панировка
- олио за пържене
- 1 бр. краставица
- 1-2 бр. домати
- 10-15 бр. черни маслини без костилки
Патладжанът се нарязва на елипсовидни филийки, които се посоляват. След 20-30 минути се изплакват добре със студена вода, изсушават се, овалват се в брашно и се запържват от двете страни (може и да се запекат във фурната). Сиренето се настъргва на ситно ренде. Чесънът се смачква на пюре. Смесват се с майонезата. Със сместа се намазват горещите кръгчета патладжан. По желание може да се запекат за още няколко минути. Всяко кръгче патладжан се украсява с елипсовидно отрязано кръгче от краставицата и половинка маслина, сложени в долния му край, а в горния край се поставя дъга от домат. Подреждат се върху блюдо във вид на опашката на паун. Подреждането на опашката започва от горния край на платото и всеки следващ ред застъпва по-горния.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.